JAS Budapest Zrt.

EN HU SK

+36 1 460 93 00

Földgázkereskedelem

Végfelhasználói értékesítés

A JAS Budapest Zrt. a magyar földgázpiac 100%-ban magyar tulajdonú, független szereplője. Társaságunk földgáz-kereskedelmi működési engedélyét 2008-ban kapta meg a Magyar Energia Hivataltól, és 2009. július 1-jén kezdte meg ügyfelei részére a földgázellátást. Megcélzott üzleti körünk a kis és közepes energia felhasználású vállalkozások között jelentős ipari üzemek, gyárak, hűtőházak, bevásárlóközpontok, szálloda és irodaházak, valamint kereskedelmi hálózatok találhatók. Ügyfeleink ellátását személyes kapcsolattartó kíséri figyelemmel, akik a szerződéses kérdéseken túl műszaki, illetve kereskedelmi témákban is szakmai tanácsadást biztosítanak. Ügyfeleink biztonságos ellátásához szükséges földgázforrásokat Társaságunk diverzifikáltan, több nemzetközi és hazai vonatkozásban meghatározó földgáztermelőtől és kereskedőtől vásárolja meg.

Ügyfeleink részére a színvonalon kiszolgálását a JAS Budapest Zrt. csapatának a földgáz- és villamosenergia ipar, valamint egyéb kereskedelemi területen szerzett több évtizedes szakmai tapasztalata garantálja.

Nagykereskedelem

A végfelhasználói ügyfelek ellátása mellett Társaságunk célja a földgáz nagykereskedelmi tevékenységének nemzetközi szintre történő kiterjesztése. Ennek keretében a JAS 2013. decemberben a magyar gáztőzsdén (CEEGEX), majd 2014. januárban az ausztriai CEGH kereskedelmi ponton szerzett tagságot , és a Közép-európai régión belül további kereskedelmi platformokon, gáztőzsdéken, illetve határkeresztező (pl. cseh, horvát, német, osztrák, szerb, szlovák, román, ukrán) pontokon szándékozik aktívan szerepet vállalni.

Szakmai tevékenység

A JAS Budapest Zrt. tagja a magyar Földgáz-kereskedelmi Engedélyesi Körnek (KEK), illetve a Magyar Energia Kereskedők Szövetségnek (MEKSZ) és a Napi Földgáz Kereskedelmi Piac (NFKP) Elszámoló Bizottságának, ahol szakmai képviselete és véleménye révén érdemben részt tud vállalni a gázipari szabályozás alakításában.