JAS Budapest Zrt.

EN HU SK

+36 1 460 93 00

Rólunk


A cégcsoport alapító tagja, a JAS Budapest Zrt. "cs.a." közel 30 éves éves múlttal rendelkező 100%-ban magyar tulajdonban álló, stabil vállalkozás, mely mára európaszerte az energiapiac aktív szereplőjévé vált. Gazdasági tevékenysége fókuszában kezdetektől a kereskedelem állt;megalakulásakor vegyipari alapanyagok, illetve takarmányanyagok kereskedelmével foglalkozott, 2003-ban villamos energia kereskedelmi engedélyt, 2008-ban pedig földgáz kereskedelmi engedélyt szerzett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jogelődjétől. Az elmúlt éveknek köszönhetően kiterjedt üzleti kapcsolatrendszerrel, professzionális, számos idegen nyelvet beszélő, tőzsdevizsgákkal rendelkező munkavállalókkal rendelkezik, melyek szakmai felkészültsége is hozzájárult az eddigi sikerekhez.

A takarmányalapanyagok kereskedelmét a cégcsoport tovább folytatja leányvállalatán, a JAS Kereskedelmi Kft.-n keresztül, így mára az anyavállalat fő tevékenységei a villamos-energia és földgáz kereskedelem lettek.

Az energiakereskedelmet az anyavállalaton kívül további önálló jogalanyisággal rendelkező leányvállalatán keresztül gyakorolja a cégcsoport.
A JAS Energy Trading s.r.o. Németországban, Ausztriában, Olaszországban, Bulgáriában villamos energia kereskedelmi engedéllyel, Csehországban, Szlovákiában és Romániában villamos energia valamint földgáz kereskedelmi, engedéllyel egyaránt rendelkezik.
Szerbiában a JAS Budapest d.o.o. korlátolt felelősségű társaságon, keresztül folyik a villamos energia nagykereskedelem. Horvátországban a JAS Budapest Zrt."cs.a." rendelkezik villamos energia engedéllyel.

Kiskereskedelem


A cégcsoport kizárólag Magyarországon áll szerződéses kapcsolatban villamos- energia- és földgáz végfelhasználókkal.

A JAS Budapest Zrt."cs.a." rendszeresen vesz részt villamos energia és fölgáz közbeszerzési pályázatokon és versenytárgyalásokon, napjainkra a portfolió egyre diverzifikáltabb lett és magában foglalja az ipari felhasználókon túl a közszféra fontosabb intézményeit, helyi önkormányzatokat is. Szerződött partnereink között vannak -többek között- hotelek,fürdők,autóipari beszállítók,nyomdák valamint élelmiszeripari vállalatok egyaránt, A végfelhasználók villamos energia ellátása érdekében a cég önálló mérlegkörrel rendelkezik és mérlegkörfelelősi feladatokat lát el. Felhasználói számára teljeskörű szolgáltatást nyújt ügyfélre szabott energiaellátás maximális biztonsága mellett. A kölcsönös érdekek elismerésével és az előnyök megosztásával hosszútávú, korrekt üzleti kapcsolatokra törekszik.

A vállalat a hazai és import alapú villamosenergia forrásokból képzett portfolióra alapozva és az áramellátást fogyasztóival együttműködve, azok számára üzleti, kereskedelmi támogatást nyújtva dolgozza ki üzleti stratégiáját. Folyamatos szakmai támogatást biztosít, bemutatja és értékeli a hazai és az EU – szintű villamos energia piaci tendenciákat, segítséget nyújt a villamos energia beszerzés optimalizálásához, ajánlatai a partnerek egyéni igényeihez igazodnak.

Személyes kapcsolattartással törekszik bizalmon alapuló együttműködésre, kölcsönös információcserére. Elsősorban a kis- és közepes villamos energia felhasználású vállalkozások számára kínálja szolgáltatásait.

Nagykereskedelem


A villamos energia nagykereskedelmi tevékenység körében a JAS cégcsoport felismerve az energiatőzsdék fokozott térnyerését, a hazai villamos energia tőzsde mellett több környező ország tőzsdéjének és ún. OTC kereskedelmi platformjának aktív tagja. A magyar áramtőzsde másnapi aukciós rendszerében HUPX DAM-on , a német EPEX-en, az ausztriai EEX-en, a szlovén Southpool-on, , valamint a romániai OPCOM PZU marketon képviselteti magát a JAS cégcsoport. Ezentúl a cégcsoportnak a szlovák ISOT-hoz , a cseh OTE-hez és a horvát CROPEX-hez van még hozzáférése, ezáltal jórészt lefedve a régióban elérhető tőzsdéket.

Földgáz üzletágban a JAS Budapest Zrt."cs.a." a magyar gáztőzsde (CEEGEX) aktív tagja, ezen túlmenően társaságaink csatlakoztak az osztrák központú Central European Gas Hub (CEGH) hálózathoz is. A JAS Energy Trading s.r.o. kereskedelmi engedélyel rendelkezik Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában illetve Romániában egyaránt.

Egyéb tevékenységek

JAS Solar energiamenedzsment

Az elmúlt három évben egyre inkább a megújuló energia termelés felé fordult figyelmünk, melyek közül elsősorban a napenergiával kapcsolatos tapasztalatokra tettünk szert.
Mérlegkör, valamint menetrend szolgáltatást nyújtunk napelem parkok tulajdonosainak. METÁR pályázaton nyertes partnereinknek is tudunk átfogó szolgáltatáscsomagot nyújtani. Modellünkhöz tartozik, hogy mivel saját kereskedelmi mérlegkörrel és portfólió menedzsmenttel rendelkezünk, ezért a termelésben a kizárólag erre szakosodott vállalkozásoknál komplexebb megoldásokkal tudujuk segíteni partnereinket.
A megújuló energiával kapcsolatos új ismereteket és technológiákat folyamatosan figyelemmel kísérjük, hogy eme dinamikusan fejlődő piac aktív részesei lehessünk a továbbiakban is.

A munkafolyamatok megfelelő összehangolását, a professzionális irányítást biztosítja, hogy a cégcsoport ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer szerint működik.