JAS Budapest Zrt.

EN HU SK

+36 1 460 93 00

RólunkCégcsoportunkról


A cégcsoport alapító tagja, a JAS Budapest Zrt. 20 éves múlttal rendelkező magyar tulajdonú, stabil vállalkozás, mely napjainkra Európa szerte az energiapiac aktív szereplőjévé vált. Gazdasági tevékenysége fókuszában kezdetektől napjainkig a kereskedelem áll; megalakulásakor vegyipari alapanyagok, kenőanyagok kereskedelmével foglalkozott, 2003-ban villamos-energia, 2008-ban pedig földgáz- kereskedelmi engedélyt szerzett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jogelődjétől.
Az elmúlt évek során kialakított széleskörű üzleti kapcsolatrendszernek és az energiapiacon szerzett szakmai tapasztalatnak köszönhetően a JAS főtevékenysége mára az energia-kereskedelem lett, de a cégcsoport vegyipari és a takarmány alapanyagok kereskedelmét is tovább folytatja egyik leányvállalatán, a JAS Kereskedelmi Kft.-n keresztül. A JAS működési területe Közép-, és Dél-kelet Európa számos országára kiterjed, ugyanakkor célja a régión belüli terjeszkedés további folytatása

A JAS regionális energia-kereskedelemi tevékenységét az anyavállalat és a külföldi leányvállalatok (JAS Energy Trading s.r.o., JAS Budapest d.o.o.) együttműködésével valósítja meg.

A cégcsoportot a folyamatos fejlődés, dinamizmus, rugalmasság és az új üzleti lehetőségek felkutatása jellemzi. Az ehhez szükséges munkafolyamatok összehangolását és a professzionális irányítást a cégcsoport ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer szerinti működése is támogatja.

Kiskereskedelem


A cégcsoport végfelhasználók számára energiaellátást csak Magyarországon biztosít.
A JAS Budapest Zrt. rendszeres résztvevőjévé vált a villamos energia és fölgáz versenytárgyalásoknak, illetve a közbeszerzési pályázatoknak. Így napjainkra az értékesítési portfólió egyre diverzifikáltabb lett; az üzleti felhasználókon túl a közszféra fontosabb intézményeit és a helyi önkormányzatokat is magában foglalja.

A JAS Budapest Zrt. ügyfeleinek energiaellátása érdekében önálló villamos-energia és földgáz mérlegkörrel rendelkezik, valamint mérlegkörfelelősi feladatokat is lát el.
A vállalat üzleti stratégiájának része, hogy egyszerre hazai és import alapú energia forrásokra építve alakítsa ki az ügyfelek optimális, ugyanakkor biztonságos ellátásához szükséges forrás portfólióját. A JAS célja, hogy ügyfelei számára teljes körű, ügyfélre szabott szolgáltatást nyújtson, és személyes kapcsolattartás mellett a kölcsönös érdekek elismerésével hosszú távú, korrekt üzleti kapcsolatokat alakítson ki.

Nagykereskedelem


Felismerve az energiatőzsdék fokozott térnyerését és az abban rejlő üzleti lehetőségeket, a JAS cégcsoport a hazai áram és földgáz tőzsdék mellett több környező ország energiatőzsdéjének, valamint OTC (tőzsdén kívüli) kereskedelmi platformjának aktív tagjává vált. Rövid és hosszú távú áram és földgáz termékek adás-vételén keresztül számos hazai és nemzetközi társasággal folytat aktív kereskedelmi tevékenységet regionális szinten.
Partnereinkkel az EFET (European Federation of Energy Traders), illetve az ISDA által kidolgozott modellszerződések megkötésére törekszünk. Ügyleteink jogi kereteit bilaterális kereskedelmi szerződésekkel teremtjük meg, az európai uniós elvárások folyamatos nyomon követése mellett.

A JAS célja, hogy az energiapiacon folytatott aktív szerepvállalásán keresztül elősegítse a szabadpiaci energiakereskedelem további fejlődését, és hozzájáruljon egy egységes és átlátható regionális energiakereskedelmi piac kialakulásához.
További céljaink között szerepel a Magyarországon a közelmúltban bevezetett ún. származási garanciával való kereskedelem elindítása is.